Güneş enerjisi ile şansımız var mı? Sitenizden baktığım kadarı ile su ısıtma sistemleri radyatörlere bağlanıyor veya yerden ısıtma sağlanıyor.
Ne tür bir sistem gerekli ve masrafı ne olur?
Teşekkürler.
Erdal yazdı:selam bizim 2 dairelik evimiz var bunla ilgili sorularım var güneş enerjisi ile elktrik tesisatı kaç paraya olur ve bu akünün ömrü kaç yıldır ve yaz kış ısıtma sistemini de besleyebiliyormu?yani bu sistemi kurduğumuz zaman ısınma sıcak su ve ihtiyacımız olan elektriğimiz olacakmı?teşekür ederim hayırlı işler
Fatih yazdı:Müstakil evime bu sistemden kurdurmak istiyorum. Ayrıca ısınma sistemide (Kalorifer) buna eklenebilirmi. Konu hakkında daha detaylı bilgi verirseniz memnun olurum. Birde İstanbul dışına kurulum yapıyormusunuz ve servis imkanı varmı?
Teoman yazdı:Ankara'da 180 m2 civarında çatı dubleks bir dairem var. bu dairede;
1- sıcak su ihtiyacı için güneş enerjisi maliyeti = x TL
2- sıcak su+kombili ısıtma maliyeti (kombi ve tesisat var) = x TL
3- sıcak su+kombili ısıtma+klima soğutma enerjisi desteği = x TL
olarak üç ayrı opsiyonun maliyetlerini yaklaşık olarak öğrenmek isterim.
bu konularda tekliflerinizi öğrenebilirsem sevinirim. teşekkür eder, iyi günler dilerim.
İyi günler
Sadık yazdı:Biz firma olarak günlük 20 ton buhar basıncı kullanan bunu için de 5-7 ton günlük kömür kullanan bir fabrikayız. Güneş enerjisi ile ısıtmak zorunda olduğumuz suyu belirli bir ısıya çıkarmak istiyoruz.
Bu şekilde çalışmalarınız var ise görüşmek istiyoruz.
Mikail yazdı:iyi gunler,
tavsancali kulu/konya dan.
ben sizden biraz bilgi almak icin bu mesaji yaziyorum.
iki katli evim var suanda baymak mazotlu kaloriferkazanim var sicak suyuda kaloriferden aliyorum, birde elektrikli sohben bosch markasinda 80 litrelik.
bu sistemi gunesenerjisi ile birlestirmek istiyorum.
enerjiyi gunesten alip depolamak, gunesten sicak su ve kalorifer sicakliginida faydalanmak istiyorum.
bu bana kaca mal olur. bayilikta sonra alabiliriz iki ay sonra avrupadan dondugum zaman
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir