Su ısıtma Sisteminde Eşanjör Kullanımı

Su ısıtma sistemleri

Su ısıtma Sisteminde Eşanjör Kullanımı

İleti erdem190592 19 Oca 2017, 14:17

Arkadaşlar selamlar.


Ekin endüstriyelin sitesinde şöyle birşey gördüm eşanjörler güneş enerji sistemindede kullanılıyormuş. Nasıl kullanılıyor bilgi almak istiyorum. Doğrumudur şu kullanım.
http://www.ekinendustriyel.com/plakali- ... jor-nedir/
erdem190592
 
İleti: 2
Kayıt: 19 Oca 2017, 14:11

Ynt: Su ısıtma Sisteminde Eşanjör Kullanımı

İleti maxiimuss 07 Ağu 2019, 08:55

Siteye baktım ama anlatılanlardan çok birşey anlamadım açıkçası.

su arıtma

ters ozmoz

ters ozmoz
maxiimuss
 
İleti: 2
Kayıt: 11 Nis 2019, 08:45

Ynt: Su ısıtma Sisteminde Eşanjör Kullanımı

İleti internet 04 Şub 2024, 06:19

https://sesinoks.com.tr/hvac-sistemlerde-contali-plakali-isi-esanjorleri/ de anlatıldığı gibi eşanjörler, güneş enerjisi sistemlerinde genellikle sıcak su üretiminde veya ısıtma sistemlerinde kullanılır. Bu sistemlerde güneşten gelen ışık ve ısının kullanılmasıyla su ısıtılır veya ısıtma sistemlerine enerji sağlanır. Eşanjörler, bu sistemlerde güneşten gelen ısıyı suya veya bir başka taşıyıcı akışkan olan bir sıvıya aktarmak için kullanılır.

Genellikle güneş panelleri, güneş enerjisi toplamak için kullanılır. Güneş panelleri tarafından toplanan ışık ve ısının daha sonra kullanılabilir enerjiye dönüştürülmesi gerekmektedir. Bu noktada, eşanjörler devreye girer. Güneş panellerinden toplanan ısı, bir akışkan aracılığıyla eşanjörlere iletilebilir. Eşanjörler, bu ısıyı alır ve başka bir akışkanın (genellikle su veya ısıtma sistemlerinde kullanılan bir sıvı) ısınmasını sağlar.

Örneğin, güneş panelleri tarafından toplanan ısı, bir eşanjör aracılığıyla sıcak su tankına veya ısıtma sistemine transfer edilebilir. Eşanjörler, güneş enerjisinden gelen ısıyı kullanışlı bir şekilde kullanılabilir enerjiye dönüştürmek için kullanılır ve bu da evlerde sıcak su temini veya ısıtma için kullanılabilir. Bu şekilde, güneş enerjisi sisteminin verimliliği artırılarak, güneş enerjisinin kullanım alanları genişletilmiş olur.
internet
 
İleti: 1
Kayıt: 04 Şub 2024, 06:12


Isıtma Sistemleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron