BU PROJEYİ BAŞARABİLİR MİYİM???

Kendi güneş enerji projeni yarat

BU PROJEYİ BAŞARABİLİR MİYİM???

İleti SEFER YEMEKCİ 06 Nis 2010, 19:37

Öncelikle sitenizi çok beğendim , birçok yerde bulamayacağımız bilgilerde , paylaşımlarda bulunmuşsunuz. Ben Tekirdağ Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisiyim. Yeni bir uygulamayla bizden mezuniyet projesi isteniyor. Ben de uygulamalı olarak güneş enerjisinin kullanıldığı (örn:güneş enerjisiyle çalışan maket araç) bir proje hazırlamayı düşünüyorum. Aranızda bu konuda bilgisi olan arkadaşlar sanıyorum ki vardır. 1 Yıl da süremiz var. Sizce bu projeyi hayata geçirebilir miyim? Bilgi birikimim yeterli midir? Yeterli değilse yeterli bilgiye nerden ulaşabilirim? Teknik parça sorunu yaşar mıyım? Projemi mantıklı bulmuyorsanız başka proje önerebilir misiniz? şimdiden teşekkürler.
SEFER YEMEKCİ
 
İleti: 1
Kayıt: 06 Nis 2010, 19:20

Re: BU PROJEYİ BAŞARABİLİR MİYİM???

İleti Solar 09 Nis 2010, 17:26

Merhaba,

Maket bir araç, motor, güneş pili ve birkaç kablo ile yapabilirsiniz. Pil takviyesi ile güneşin olmadığı veya yeterli gücün oluşmadığı anlarda da çalıştırabilirsiniz, pili de güneş enerjisi ile şarj edebilirsiniz.

Burada yapmak istediğinize benzer bir çalışma var: http://www.siliconsolar.com/visual-directory/solar-powered-cars.html
Güneş enerjisi ile havandırma da mantıklı olabilir, vantilatör tarzı bir ürün. http://www.siliconsolar.com/visual-directory/educational-solar-kits.html
Kullanıcı avatarı
Solar
Mesaj Panosu Yöneticisi
 
İleti: 125
Kayıt: 07 May 2009, 16:47


Kendin Yap

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron